Dynaudio Contour i

Født i 1986… oppdratt i 2020

Om du lar Dynaudios ingeniører være alene med en høyttaler er det ingen annen utvei enn at de vil gjør den bedre. Det er heller ingenting de elsker mer enn å forbedre en legende.

Det er ikke en eneste del på innsiden av den nye Contour i som har blitt tatt fra hverandre, re-designet, raffinert og installert på nytt. Din oppgave er nå å skru opp forventningene om mer åpenhet, punch og detaljer strømmende ut av høyttalerne. 

Med ny diskant, nye woofere og ny crossover – Contour i tar alt du har elsket med denne serien helt fra 1986 og tillegger årevis med er ingeniørkunst. Her er vi alle vinnere, men kanskje mest av alle; musikken!

Dynaudio sin oppdaterte Contour i overgår alle forventninger.
Her er noen av oppgraderingene som Dynaudio har gjort for å elevere den seneste generasjonen av Contour høyttalere.

Oppgradert Esotar2i diskant med større bak-kammer og bedre demping for jevnere diskantgjengivelse.

For å presentere alle de nye oppgraderingene fra tidligere modeller tar vi det fra toppen. Den nye Esotar 2i diskanten sitter i alle Contour i-modellene og er utstyrt med Hexis, en resonansedempende indre dome. I tillegg er det nye bakkammeret forstørret noe som reduserer forvrengning og gir en flatere responskurve.

Forbedret basselement med oppgradert oppheng, noe som gir enda strammere bassgjengivelse sammenliknet med forrige generasjon.

Contour 20i, 30i og 25Ci har alle fått en oppgradert Nomex spider. Den har samme designet som på 2016 contour med noen bredde-konfigurasjoner for mer ekskursjon-kontroll. Forskjellen er at det nye materialet, rett og slett, låter bedre. 

Contour 60i har nye woofere med større magnet system, et annerledes voice-coil design og glassfiber «voice-coil former». Dette gir seg uttrykk i enda strammere bass ved høyere volum. Mellomtonedriveren har ikke blitt forandret utenom den nye resonansdempende innhengningen. 

Oppgradert og forenklet delefilter som gir en mer direkte signalbane og dermed renere lydgjengivelse.

Contour 20i, 30i og 25Ci har fått oppdatert sine crossovere. De nye oppgraderingene i driverne har sørget for flatere responskurve. Dette gir Dynaudio muligheten til å fjerne impedansekorreksjonen for en enklere crossover. 

Contour 60i har en helt ny crossover grunnet de nye driverne og den nye Esotar 2i diskanten. Dynaudios ingeniører har nå kunnet flyttet crossover-frekvensen opp til rundt 300 Hz. Bedre mellomtone, enklere crossover.


Dynaudio-Contour-20i

Britiske What Hi-Fi? sier blant annet dette om den imponerende Contour 20i:

«The 20is build on the solid foundations of the previous version and remain one of the best at the price«.

What Hi-Fi? (Testen leser du her).
Dynaudio-Contour-60i

Svenske Hifi & Musik melder følgende om Contour 60i:

– Dynaudio Contour 60i kan verkligen rekommenderas. Jag vet inte vilken annan högtalare som kan bjuda på samma välavvägda mix mellan kvalitet och kvantitet. Som ger dessa skyhöga hifi-egenskaper samtidigt som de i princip spelar hela vägen ner i basen med nära på full nivå

Hifi & Musik (Testen leser du her)
Handlekurv
Duet Audio AS
Skroll til toppen