Kii Audio

Kii Three – starten på en revolusjon.


Kii revolusjonerte aktive høyttalere med den sagnomsuste Kii Three monitoren. En høyttaler som fort ble elsket av både fra hi-fi entusiaster, produsenter, artister og generelt musikkelskere. Unik teknologi gjør at man med Kii Three hører mer av musikken og mindre av omgivelsene rundt høyttaleren (rommet).

Høyttalerene er aktive, som betyr at all nødvendig forsterkerkraft er bygget inn i høyttaleren. og benytter avansert DSP (digital signal prosessering) for å koble seg ut av rommet i så stor grad som over-hodet mulig.

Teknologi

Høyttalerene er fullstappet med avansert teknologi for å kunne bryte nærmest alle fysikkens regler. Mens tradisjonelle høyttalerkonstruksjoner har en relativt omnidireksjonell spredning av lyden i frekvensområdet under 700Hz *, har Kii-høyttalerene full kontroll på spredningen fra 50Hz(!) og oppover. Dette får de til ved hjelp av avansert DSP som blant annet inkluderer Active Wave focusing filtre.
For å sette det i perspektiv: Skulle man klare å oppnå samme type direktivitet fra en passiv høyttalerkonstruksjon, måtte man hatt en frontbaffel som måler ca 2,5m x 2,5m.

*Hvor i frekvensspekteret høyttaleren begynner å spille omnidireksjonelt avhenger av konstruksjonsprinsipp. Eksempelvis så har bredden av frontbaffelen på høyttalerene stor innvirkning på dette.

Video: Hør Kii fra front, siden og bakfra.

John Darko har laget en video som veldig fint illustrerer hvordan Kii høyttalerene prosjekterer lyden.

I denne videoen hører du forskjellen på direktelyden fra høyttaleren og den omringende lyden (Vi anbefaler at du benytter hodetelefoner til denne videoen).

Kii Three BXT

Kii Audio sin BXT-modul ser ved første øyekast ut som et basstårn… noe som i grunn ikke er så langt i fra sannheten. Men, BXT-modulen er samtidig så utrolig mye mer!

BXT er en ekspansjonsmodul til Kii Three høyttalerne. Sett bort i fra at den utvider frekvensresponsen (fra 30Hz ned til 20Hz) forandrer den også karakteristikken til høyttalersystemet. Den unike direktiviteten (fra 50Hz og oppover) bevares, samtidig som systemet forvandles fra en «punktkilde» til et fullverdig «line source system».

Bassen blir strammere og hurtigere samt at den går enda dypere enn før. Dynamikken heves til et nivå man sjelden opplever. Soundstagen blir større og instrumentplasseringen mer definert. End game?

Kii Control – Enkel betjening

For å betjene systemet benyttes den geniale Kii Control. Enheten har 3 digitale innganger: USB, Optisk, Coax.
Den lille styringsboksen har et lite display og inneholder en meny som lar deg konfigurere systemet slik du ønsker. Via kontrolleren kan man altså navigere og justere alt i fra tonekontroll til digitale filtre. Den gir deg muligheten til å lagre presets og har for enkelhetens skyld også IR-learning (for konfigurering av fjernkontroll).

Tester og omtaler av Kii Audio.

Pressen elsker Kii Three. De aktive høyttalerne skrytes opp i skyene og har vunnet så mange gjeve priser at det nesten ikke er til å tro. Her er noen utdrag:

April 2020

Hi-Fi NEWS

“…effortless soundstaging and focus, remarkable
levels of detail, power and dynamics, and
breathtaking musicality. Fabulous!”

Keith Howard & Andrew Everard, (Les hele testen her)

Januar 2020

FIDELITY Musik Und HiFi

Kii Audio defines the laws of physics. The active monitor speaker THREE sounds so clean, linear, and lively in any room it feels like the walls have disappeared. The BXT Bass Extender lends the system even more versatility.

Carsten Barnbeck, FIDELITY (Les testen her)

Best of 2018 award

The EAR

This is the most revealing loudspeaker I have heard for a long time and yet it’s not the size of a house and nor does it cost a fortune by high end standards. It just shows that a cleverly designed active loudspeaker has a significant advantage over the majority of the competition.

Jason Kennedy

KNOCK OUT AWARD 2018

Darko.Audio

The Kii Three remove the room for DSP-powered pragmatism to win out over idealism. What a triumph!

John Darko

Oktober 2017

STEREOPHILE PRODUCT OF THE YEAR AWARD

«…almost everything about Kii Audio’s Three loudspeaker is a refreshing splash of cool water».

Kal Rubinson, (Les mer her)
Handlekurv
Duet Audio AS
Skroll til toppen